Ανοίγει ο Δρόμος για Νέες Αγορές

Δημοσίευμα στο Agronews.gr

Ακέφαλες θα μείνουν οι λαϊκές αγορές Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Στις περιφέρειες μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της διαχείρισης των λαϊκών αγορών σύμφωνα με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής με την οποία καταργούνται ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Αθήνας – Πειραιά και ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρησιμοποιούσαν τα διοικητικά συμβούλια των οργανισμών ως «πάρκινγκ» κομματικών στελεχών κι έτσι, μοιραία, περιήλθαν σε αδράνεια.Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρησιμοποιούσαν τα διοικητικά συμβούλια των οργανισμών ως «πάρκινγκ» κομματικών στελεχών κι έτσι, μοιραία, περιήλθαν σε αδράνεια.

Με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής, που έχει συστήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, καταργούνται ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά και ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρησιμοποιούσαν τα διοικητικά συμβούλια των συγκεκριμένων οργανισμών ως «πάρκινγκ» κομματικών στελεχών κι έτσι, μοιραία, περιήλθαν σε αδράνεια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη σχετική ανακοίνωση στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή υπηρεσιών, συμβουλίων, επιτροπών και φορέων του δημοσίου τομέα, υπό τον κ. Πάγκαλο και τη συμμετοχή των Δημήτρη Ρέππα, Τάσου Γιαννίτση, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Ξυνίδη, Ντίνου Ρόβλια και Κωνσταντίνου Σπηλιόπουλο, συζητήθηκαν τα εξής:

1) Συγχώνευση του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών με το Εργοστάσιο Αεροκινητήρων και Ειδικών Επιχειρησιακών Οχημάτων.

2) Συγχώνευση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επικοινωνίας, Πληροφόρησης και Πολιτισμού – Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομίας – Εθνική Χαρτοθήκη με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης.

3) Κατάργηση Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθήνας-Πειραιά και Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης και μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στις Περιφέρειες.

4) Κατάργηση Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και συγχώνευσή του με τον Οργανισμό Απασχόλησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

5) Συγχώνευση HELEXPO Α.Ε. – Δ.Ε.Θ. Α.Ε.

6) Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την αναδιοργάνωση υπηρεσιών και δομών της Κεντρικής Κυβέρνησης.