Μεγάλο ενδιαφέρον για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας


Η Ένωση Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιολογικής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας, 12-15 Νοεμβρίου 2016 στο Νέο Πετρίτσι Σερρών.

Συνδιοργανωτές του συνεδρίου είναι η Ένωση Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Σερρών, το Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στη Γεωργία «ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ» και ο Δήμος Σιντικής, ενώ το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει κοντά παραγωγούς, καταναλωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε μία συζήτηση για την αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων, προσπαθώντας να δώσει τόσο την αγροτική όσο και την αστική διάσταση του θέματος.

Το πρώτο συνέδριο στο Παρανέστι Δράμας είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον 180 περίπου συνέδρων. Τρεις εβδομάδες πριν το συνέδριο, ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό έχουν ξεπεράσει τις 150, οπότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τακτοποιήσουν τη συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό.

Το συνέδριο είναι φέτος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Εκτός από το μείζον ζήτημα του νερού, θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν τη βιοποικιλότητα, τη διατήρηση των τοπικών σπόρων και φυλών, την κτηνοτροφία, τη βιολογική αμπελουργία, τη μελισσοκομία, το θεσμικό πλαίσιο για τη βιολογική γεωργία, τις οικοτεχνίες και τις αγορές παραγωγών βιολογικών προϊόντων. Στο πρόγραμμα προβλέπεται και παρουσίαση καινοτόμων εφαρμογών για τη βιολογική γεωργία και τη βιοποικιλότητα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Capsella».

Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες στη γραμματεία του συνεδρίου στο τηλέφωνο 2313073004 (όλες τις ημέρες και ώρες), ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] ή στον ιστότοπο της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας www.biologikesagores.gr.